TeamMinus

TEAMMINUS

TEAMMINUS_archmarathon

Founded by Professor Li Brian Zhang, Atelier TeamMinus started as a design research laboratory in 2001.
Witnessing the rapid, sometimes brutal Chinese urbanization, Ateiler TeamMinus takes a critical view on the received modernity in China. The separation of past and present, the pandemic of consumerism and iconography, and the positivism and technocracy in architecture making, are alienating Chinese buildings and cities. To tackle on these issues, Atelier TeamMinus advocates an approach that is based on a contemporary intervention learning from these three sources: history, pontaneity, non-industrial technologies.
 

 

Main projects:
Jianamani Visitor Center, Yushu, Qinghai, China, 2013
Jinchang Cultural Centre, Jinchang, Gansu, China, 2007
Ningbo Hefeng Creative Plaza, Ningbo, Zhejiang, China, 2012
Main Venue, 7th National Flower Show Shunyi International Distribution Center for Flower Industry, Shunyi, Beijing, China, 2009
‘Xin-Jiu-Zhou-Qing-Yan’ Roof Garden , China Pavilion 2010 Expo, Pudong, Shanghai, China, 2010
Shunyi Olympic Media Centre, Shunyi, Beijing, China, 2008
Lanshan Culture Cenrtre, Rizhao Shan Dong, China, 2014
Ningbo Dongqian Provincial Centre, Ningbo, China, 2014

www.teamminus.com


JIANAMANI VISITOR CENTER

TEAMMINUS


JIANAMANI VISITOR CENTER

TEAMMINUSarchmarathonTEAMMINUS
Rm 815. Bld B. Dongsheng Plaza
Wu-Dao-Kou, Beijing 10083, China
www.teamminus.com
Category:
Arts
Project selected:
JIANAMANI VISITOR CENTER
Location:
Yushu, Qinghai, China
Year:
2013

Yushu is a highly regarded religious center to Tibetans. Its significance comes mainly from Jianamani, the world’s largest Tibetan Buddhist cairn.
The Jianamani Visitor Center serves both visitors and the local community. To visitors and pilgrims, it provides information about Jianamani and its history complemented by viewing the surrounding historical sites. To local Yushu-ers, it provides a post office, a clinic, public toilets and a small research archive.
The Jianamani Visitor Center is mainly built with the local construction techniques. The stone masonry is done by local masons, using the same kind of local rock from which Mani stones are carved. The railings around the roof terrace and the observation decks are made of wood, with some parts recycled from earthquake debris.