THE NATIONAL CONSERVATORY OF MUSIC

AAU ANASTAS

Photos courtesy of Antonio Ottomanelli, Simon Bauchet, Mikaela Burstow

THE NATIONAL CONSERVATORY OF MUSIC

AAU ANASTASarchmarathonAAU ANASTAS
Address 79. Caritas Street
Bethlehem, Palestine
www.aauanastas.com
Category:
Education
Project selected:
THE NATIONAL CONSERVATORY OF MUSIC
Location:
Bethlehem, Palestine
Year:
2012

The National Conservatory Bethlehem branch creates an opened new cultural exchange platform for young Palestinian musicians.
The national conservatory is inspired by the local architectural cultures and the typologies of the traditional Palestinian houses.
The central patio is a key element of the project, acting as an urban piazza opened towards the city and as a space regulating the climate.
This urban space serves as a link to the different functions, and invites the students and vistors to linger and relax. It can absorb different sorts of cultural manifestations.
The facade stones have been machine cut to form a monolithic wall with joints that are hardly visible, emphasizing the different tints and textures of the stones.
At the image of the traditional “mousharabiyehs” found in the vocabulary of the traditional architecture of the old Palestinian cities, the envelope provides a strong identity to the building, gives a kinetic aspect to the facades, and interacts with sun radiations according to orientations and seasons of the year. The envelope is composed of different shades of blue, which vibrates according to the light of the day.
The furniture of the whole building was developed in the same spirit of collaborative experiments with the local artisans.
Inspired by the traditional oriental markets “souks”, the prolonged patio of the conservatory connects the conservatory to the city, while introducing an urban pedestrian scale to the area.

Share on:  Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone