Urban Design & Public Spaces

Skatepark SOS Children’s Village Bethlehem

Ci spiace, ma questo articolo è disponibile soltanto in Inglese Americano. Per ragioni di convenienza del visitatore, il contenuto è mostrato sotto nella lingua alternativa. Puoi cliccare sul link per cambiare la lingua attiva.

Maier Landschaftsarchitektur/Betonlandschaften

Photos courtesy of Ralf Maier and AptART

Skatepark SOS Children’s Village Bethlehem

Maier Landschaftsarchitektur/BetonlandschaftenarchmarathonMaier Landschaftsarchitektur/Betonlandschaften
Am Dreieck 4, 51107 Köln, Germany
www.maierlandschaftsarchitektur.de
Category:
Urban Design & Public Spaces
Project selected:
Skatepark SOS Children’s Village Bethlehem
Location:
Bethlehem, Palestine
Year:
2016

A unique building project in Palestine took form. In Bethlehem, a skateboard park was built – on the grounds of the SOS Children‘s Village. The charity organisation Skate-Aid and the SOS Children‘s Villages are making possible what seemed hardly possible in this country – to convey the feeling of joy and happiness to the many traumatized children in the long term.
Up to 126 children are living in the SOS Children’s village which is located in the east of Bethlehem. Bethlehem suffers from political instability, prevailing violence, high unemployment and increased poverty levels. Many children have lost their parents to war and terror and could find no proper education. Thereby a certain lack of perspective has spread among the youth.
Skating is a sport that does not know religious nor political differences. The confidence of the children will be build up and a new sense of community will be established which is not based on some putative common enemy. Thereby Individuality and personal responsibility is developed, which will help the children later in life to make responsible and rational decisions without being steered by propaganda and hate.
A team of young artists from aptART (Awareness & Prevention Through Art) made the skate park into a colourful artwork. This was done together with the children which will raise the identification of the children with their park even more.

(ratings closed)



Footbridge over the périphérique

Ci spiace, ma questo articolo è disponibile soltanto in Inglese Americano. Per ragioni di convenienza del visitatore, il contenuto è mostrato sotto nella lingua alternativa. Puoi cliccare sul link per cambiare la lingua attiva.

DVVD, architectes, ingénieurs, designers

Photos courtesy of Luc Boegly, Yam, Nathalie Prébende

Footbridge over the périphérique

DVVD, architectes, ingénieurs, designersarchmarathonDVVD, architectes, ingénieurs, designers
12, rue des Frigos 75013 Paris, France
www.dvvd.fr
Category:
Urban Design & Public Spaces
Project selected:
Footbridge over the périphérique
Location:
Paris, France
Year:
2015

Our footbridge, linking Paris to its outskirts, becomes one of the symbol of the Greater Paris. We designed it as a thin recognizable line overfl ying this main European ring road. It binds the streets on each side in a smooth movement to create continuity, sequence the views and liven up the crossing by the variety of experiences. They are coming out of simple ideas. Slightly bending the shape to follow the surrounding voids; twisting the balustrades of the project; and “landing” on a new Linear Forest. It is possible to walk, ride fast, or to roam by contemplating the bustle of the city from this unique urban balcony.
Wood has been chosen for its ability to create facets of warmth, switching this almost unlimited site to human scale. Wooden strips offer a protective space, blurring slanting sights to, at least symbolically, protect the users who are obviously beset by noise and speed. They allow views on the Linear Forest, on the City and participating to the lightness by offering transparency.
The steel structure has been optimized in a resourceful attitude, to reduce its environmental impact and, regarding to the site conditions. We succeeded in a construction process that restricted traffi c disruption to one night. It has infl uenced both design and structural choices, while keeping a taut line that gives our project its strength, elegance and poetry.

(ratings closed)



Santa Pola – Gran Alacant Bike Routes

Ci spiace, ma questo articolo è disponibile soltanto in Inglese Americano. Per ragioni di convenienza del visitatore, il contenuto è mostrato sotto nella lingua alternativa. Puoi cliccare sul link per cambiare la lingua attiva.

RAS Arquitectos

Photo courtesy of Ras arquitectos

Santa Pola – Gran Alacant Bike Routes

RAS ArquitectosarchmarathonRAS Arquitectos
Algoròs pol°254 Elche 03293 Spain
www.estudioras.com
Category:
Urban Design & Public Spaces
Project selected:
Santa Pola – Gran Alacant Bike Routes
Location:
Santa Pola, Alicante, Spain
Year:
2014

Management plan of uses, routes and activation of Santa Pola’s Mountain.

The Sierra of Santa Pola is a landscape of high ecological and geological value of the Spanish White Coast. Because of that, instead of a conventional bike lane with one strip of concrete, a network of routes was raised that linked the two towns in the area, the center of Santa Pola and the Gran Alacant housing development, strengthening gradually and through small interventions this large soft-infrastructure.
By having a tight budget, the interventions consisted in repairing elements, installing furniture and signage, conditioning the environment watchtowers, tanks and military installations of the Spanish Civil War, which serve as points of orientation tours, and restored will be a visited network of high value. Moreover are added new elements of access to the mountain and observation areas as the viewpoint of Faro, which uses the topography to generate a visible but subtle element, and point from to observe the landscape.
The bike lane is projected from these specific interventions that are defining the overall infrastructure of roads and trails as a constantly changing organism, unfinished and open to new interventions to consolidate the new uses and revalue the elements of its landscape.

(ratings closed)



Merchant Square Bridge

Ci spiace, ma questo articolo è disponibile soltanto in Inglese Americano. Per ragioni di convenienza del visitatore, il contenuto è mostrato sotto nella lingua alternativa. Puoi cliccare sul link per cambiare la lingua attiva.

Knight Architects

Photos courtesy of Peter Cook, Edmund Sumner and Knight Architects

Merchant Square Bridge

Knight ArchitectsarchmarathonKnight Architects
9 castle street high wycombe bucks hp136rz
www.knightarchitects.co.uk
Category:
Urban Design & Public Spaces
Project selected:
Merchant Square Bridge
Location:
London, UK
Year:
2014

The competition-winning design for the replacement opening footbridge at Paddington Basin spans 20m across the Grand Union Canal at the heart of the new waterside Merchant Square development.
The brief called for a piece of architecture that would provide a focal point to an area of waterfront public space that will be opened at least once a week.
The design concept is both simple and spectacular: a 3m wide cantilevering deck is hinged at its north end and is raised using hydraulic jacks with an action similar to that of a Japanese fan.
The aim was to create an elegant, innovative design that utilised proven technologies, resulting in a structure that would have a significant impact on its locality.
The design has been considered in respect to the high quality new architecture and landscape, and from elevated as well as ground level viewpoints.
The five steel beams forming the deck open in sequence and shaped counterweights assist the hydraulic mechanism and reduce the energy required to move the structure.
In motion it is an eye-catching kinetic sculpture which is well suited to the position in Merchant Square. When in its lowered position, the five fingers had to create a flat, almost seamless walking surface.
This meant all members of the design team had to work to a high degree of accuracy to ensure the end result would have a clean finish and be of the highest quality.

(ratings closed)