Ares Partners

Ares Partners and Atelier Liu Yuyang Architects

ARES Partners
ARES Partners was founded in 2007 in Shanghai. It begins with an insistence on design excellence and a belief of Architecture and Interior Design are inseparable. We believe that a small and professional practice will flourish outside the confines of a large corporation and provide better service to its clients.
The philosophy of the practice is to seek innovative and functional design solutions to each challenge. Through the rendering of space, light and natural materials complement a project’s programmatic needs and spatial characteristics.
In additions, urban context, building technology, craft and details along with meaningful client dialogue, work to meet the budget and schedule are all as primary parts of the process. We believe that authenticity, creativity and effective execution and proficient management are the keys to a successful project.

Atelier Liu Yuyang Architects
Based in Shanghai, Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA) works to improve the built-environment in an honest, meaningful and sustainable way. Their core values are firmly rooted in the local while embracing forces of the global. They approach each project with a high level of clarity, methodology, and experimentation. Since founding we have always aimed to produce the highest quality of public works and private commissions that are both forward-thinking and research-based. Amongst our early projects were the acclaimed Shanghai Museum of Contemporary Art (Shanghai MoCA), Nanjing Rd. Pedestrian Kiosks, and Qingpu Environmental Monitoring Station. Some of our recent and current works include a mixed-use complex involving manufacturing, design, conferencing, dining and clean-energy facilities for an automobile R&D park, a public elementary school designed to represent the fabric of a canal-town, an accelerating production building adjacent to a high-speed rail track, a farmhouse renovated boutique hotel nestled within the rural Li River valley in Guangxi, a water-front brown field re-development masterplan, and within that masterplan an ecological sports park grown directly out of a dumpsite of waste building materials. As a fully independent and privately-owned professional practice, we have establish a long-term partnership of technical consultancy and international collaborators, with a strong emphasis on cross-displinary design integration for our professional services.

Main projects Ares Partners:
– Yun LU Resort, Xinping, Guilin
– HOW Center Headquarter Office, Shanghai
– The Sino-British College USST Shanghai Campus expansion and renovation
– Nanjing Development Zone Administrative Service Center, Nanjing
– Sino Century Investment Company Shanghai Office Interior, Shanghai
– ChangJia Land Exhibition Center, Changshu
– Sigma Film Club, Shanghai (Collaboration: Atelier Liu Yuyang Architects)
– Shanghai Racquet Club & Apartments, Renovation and Expansion, Shanghai
– Channel News Asia Shanghai Office Interior, Shanghai
– Baccarat Flagship Store in Shanghai IFC tower, Shanghai

Main projects Atelier Liu Yuyang Architects:
– Shanghai ZhangJiang IC Harbour Huaxin Wisdom Park (Collaboration: Atelier Archmixing) – 2012-16
– Shanghai Jiangqiao Riverfront Aite Park (Collaboration: CHORA)- 2014-15
– Nanjing Zijin Tech-biz Zone Startup Area Pilot Plant Area – 2012-15
– Shanghai Anting Autotown R&D Harbour – 2010-15
– Shanghai Wuyuan Rd. Studio Renovation – 2014
– Guangxi Xingping Yunlu Resort (Collaboration: ARES Partners) – 2013-14
– Shanghai Jiading Xiangdong Clubhouse Facade Renovation and Landscape – 2010- 12
– Shanghai Qingpu Yu Cai Bridge – 2010-11
– Qingpu Environmental Monitoring Station – 2009-11
– Guan Shu Yuan Hutong NO.18 Renovation – 2010

Work in progress Ares Partners:
– Old Factory Renovation
– HOW Private Museum, Shanghai, China
– Boutique Hotel, Northern Guilin, China
– Lake Spring Resort, Jiangsu, China
– Private Residence – Renovation and New Addition, Shanghai, China
– Boutique Resort in SHE Ethnic area, China
– Boutique Hotel- Conversion from a Rice Barn

Work in progress Atelier Liu Yuyang Architects:
– Beijing XiDian Sales Centre
– Shenzhen Vanke LiuXianDong Greenarea Plot 06-05 (Collaboration: OWA/ One Design/ Fans’ Studio)
– Shanghai Dishui Lake Sailing Club
– Shanghai Zhangjiang Middle Area Kindergarten
– Shanghai Shenyao Art Centre and Boutique Hotel
– Shanghai Anting Autotown Primary School
– Shanghai ZhangJiang IC Harbour Plot 1 (Collaboration: Atelier Archmixing)

Project selected for Archmarathon: YunLu Eco-Resort



YunLu Eco-Resort

Ares Partners and Atelier Liu Yuyang Architects

Photos courtesy of SU Shengliang

YunLu Eco-Resort

Ares Partners and Atelier Liu Yuyang ArchitectsarchmarathonAres Partners and Atelier Liu Yuyang Architects

www.arespartnersltd.com
www.alya.cn
Category:
Hotel & Leisure
Project selected:
YunLu Eco-Resort
Location:
Xingping Scenic Area, Yangshuo, Guilin, Guangxi, China
Year:
2014

Yun Lu is a boutique eco-resort nestled within a village at north eastern part of Yangshuo which situated along the dramatic landscape of the Li River. The site consists of nine renovated old farm houses and one new addition which functions as an all-day dining restaurant for hotel guests. Taking on a sensitive approach to the local culture with villagers still living nearby, the overall planning and landscape design blends into the original village structure without creating new boundary conditions to the villagers. The rammed earthed buildings were retrofitted to accommodate refreshing and uncompromisingly contemporary living, while the new restaurant addition adopts an understated presence with the use of steel frame, glass pivot doors in contrast with the locally sourced rough-cut stone blocks, charcoal treated wooden louvers and terra-cotta roof tiles to provide a rich tactile experience. The spatial dialogue and sense of continuity between the old and the new buildings maintain an order of symbiosis between the foreign (hotel) and the local (village). The same design principle extends into the interior space of the hotel. The dialogue between people, space, light and landscape is well thought out. The typical layout of the vernacular house here is a three bay structure with a double height volume in the middle bay. Each typical building consists of four guest rooms with a shared living and hangout space in the center. Bamboo, wood, galvanized steel, concrete finishes and pebble washed stones are main materials being used in interior spaces. Most of wood beams and existing wooden doors are being refurbished and reused on the project.
There are issues which we expected and issues that we did not anticipated through design stages. The owner prefers to achieve certain number of guest rooms which requires adding a second floor. To make sure the houses are structurally stable after renovation is a major concern. For the interior space, we decided to keep the east and west ram earth brick walls as they are and adding new gypsum boards to the south and north walls. The cavity between the new added gypsum boards and the existing brick wall is the space for housing all M&E ducts and pipes. However, the corner detail when the new and old meets take quite an effort to resolve. Besides all the technical issues, we also have to answer to comments and demands raised from the villagers live nearby on daily bases.
Our objective is not to just preserve these traditional houses. We would very much like to see the symbiosis of nature and architecture of tradition, of local villagers, modern city visitors (intruders), of present and past that are all opposing entities. These opposing entities being in an interactive collaboration evokes multivalent and ambivalent meanings through differences and tension.
The material we picked for interior space is mainly concrete, wood and natural finish black steel. We wanted to avoid glitz and glamour in this project. The main idea is to bring clam and tranquility atmosphere into the space. We wanted people to concentrate on enjoying the spatial relationship, the dialogue between indoor and outdoor space and how the natural light casts onto the surface throughout different time of the day and of the year rather than concentrate on many different materials. The exterior building material is quite modest and unpretentious which we would want the interior to echo.

(ratings closed)